Betala online

Frågor och svar

Hittegods

Varför behöver jag betala för att få tillbaka förlorade föremål?

Vi är fristående från flygplatserna och behöver därför resurser för att kunna tillhandahålla våra tjänster. Avgifterna är nödvändiga för att verksamheten med förmålshantering och personal ska gå runt.

Det känns som att ni kräver en lösensumma för mina ägodelar.

Vi erbjuder våra kunder möjligheten att återfå förlorade föremål som flygplatserna annars hade slängt. Enligt flygplatsernas förordningar har vi rätt att ta en avgift för att kunna finansiera denna tjänst.

Varför måste jag visa legitimation?

En giltig ID-handling intygar vem vi lämnar ut föremål till, vilket kan behövas om till exempel om flera skulle göra anspråk på samma föremål.

Kan jag få gå in i era lokaler och leta? Jag vet hur mitt föremål ser ut.

Nej, av säkerhetsskäl kan vi inte släppa in några utomstående till våra lokaler.

Om jag lämnar in ett borttappat föremål till er, kan jag få det sedan om ingen hämtar ut det?

Nej. Förlorad egendom tillfaller hittegodsföretaget efter tre månader. Detta sker i enlighet med flygplatsernas förordningar som vi måste följa.

MailandFly

Hur lång tid har jag på mig att hämta ut paket som jag har skickat med MailandFly?

Kunder har 42 dagar på sig att hämta ut paket från det datum då deras paket registrerades i tjänsten. Registreringen sker alltid inom ca ett dygn efter att du har lämnat ifrån dig dina föremål.

Några av mina ägodelar beslagtogs i säkerhetskontrollen. Jag har inget MailandFly-kvitto, men kan ni hjälpa mig att få tillbaka dessa?

Föremål som beslagtas i säkerhetskontrollen kasseras generellt utan någon möjlighet för den resande att få dem tillbaka. Dock erbjuds MailandFly-tjänsten på Arlanda flygplats, samt på Heathrow, Bristol och London City Airport i Storbritannien. Om du har blivit erbjuden och tackat jag till att skicka dina föremål med MailandFly så har du fått ett kvitto med referensnummer, villkor samt instruktioner för hur du hämtar ut dina föremål. Om du inte har fått något kvitto har du inte heller accepterat villkoren för tjänsten. Om du däremot har fått ett kvitto men har tappat bort det ska du kontakta oss via e-post. Se till att välja rätt flygplats då vi har unika e-postadresser för respektive flygplats.

Hur mycket kostar det att hämta ut föremål som jag har skickat med MailandFly?

Detaljer om MailandFly tjänsten finns på sidan: MailandFly

[empty]

[empty]

[empty]

[empty]

Bagagevagnar

Hur mycket kostar det att låna en bagagevagn?

På Arlanda flygplats är bagagevagnarna gratis att använda.

Har ni elektriska bagagevagnar?

Tyvärr tillåter inte flygplatserna detta på grund av säkerhetsskäl. Dock kan vi erbjuda porterservice Porter Services på de flesta flygplatser där vi har kontor. Om du skulle behöva annan assistans än vad vi erbjuder kan du kontakta flygplatsen eller ditt flygbolag innan din ankomst eller avfärd.

Kan jag ta med bagagevagnen på bussen?

Nej, alla vagnar tillhör Smarte Carte och ska alltid vara inom ett bestämt område på flygplatsen. Du får dock ta med bagagevagnen till avlämningszoner och parkeringsplatser.

[empty]

[empty]

[empty]

[empty]


Andras ord om oss

 • Hej!
  Min halsduk kom tillrätta dagen efter.
  Tack, för snabb o vänlig service.

  Ingrid

 • Hej, jag anmälde min sons iPhone men han fick ut den själv hos er. Mission completed! Tack för proffsigt bemötande, enligt min son.

  Roger

 • Hej
  Jag har återfått min telefon och jag vill bara skicka ett stort tack till alla er som jobbar med det ni gör! O speciellt till er som varit inblandade i att få tillbaka min jobbtelefon till mig.
  TACK !

  Laurence

 • Så tacksam för detta och alldeles rätt glasögon har jag fått tillbaka!
  Många hälsningar:

  Åsa

 • Jag upptäckte när jag kom hem att dessa saknades. Hade bara mobiltel. att tillgå så jag blev ställd helt enkelt. Undersökte alternativ men kom fram till att vår dotter som bor i Stockholm var rätt person att få fram ett svar på vad som kan göras. Hon tog kontakt med Er och det hela löste sig på bästa sätt. ETT STORT TACK TILL ER PÅ HITTEGODS arlanda. Mycket av personligt värde säkrades för mig, hela fotolagringen på datorn adress listan och mycket mera.
  Än en gång tack för ERT sätt att utföra arbetet.
  Med vänlig hälsning.

  Cyril

 • Hej Arlanda Hittegods
  Jag är mycket nöjd att få tillbaka telefonen
  Tack för bra service.

  Bosse

 • Hej,
  Luleå Flygplats Hittegods hittade mina glasögon efter några dagar och jag fick veta detta och fick dem idag på vägen hem till Stockholm i Luleå. Jag måste säga jag är väldigt imponerad av hur väl hela den här processen har fungerat och att jag har blivit kontaktad av er. Tack för allt, och - som sagt - mina komplimang !

  Med vänlig hälsning

  Paula

 • Hej ”L”!
  TACK så jättemycket för all din hjälp. Jag blev så överväldigad när jag fick veta att min ryggsäck omhändertagits. Därför blev jag också lite snurrig.
  Jag har också kontaktat Securitas, gruppen för Arlanda terminal 5 och framfört mitt varmaste tack.
  Kram från

  Ingrid

 • Jag vill ge en stor eloge till bagport hittegods på ARN. Och till alla som samverkade till att jag fick tillbaka min iPad som jag glömde i stolen på Norwegian från Las Palmas. Stort tack till alla ärliga och lojala medarbetare. :)

  Per

 • Riktigt bra service och hantering hela vägen när jag förlade min 1/2 år gamla mobiltelefon på Arlanda inrikes som jag trodde var förlorad.

  Via enkel registrering av min information om min förlorade telefon på missingX och sedan en sökning mot vad som lämnats in som hittegods kunde jag se att det fanns inlämnat en liknande. Via ytterligare kommunikation kunde jag smidigt hämta upp min mobil på återresa från Arlanda. Mycket bra hantering och bemötande. Rekommenderar er varmt och ger er 5+ i betyg.

  Urban

 • Tack för er hjälp och att ni var så ”serviceminded” ! Toppen : )

  Lena

 • Så underbart att ni har mitt ID, jag var rädd att någon tagit och använt det för egna behov.
  Jag kan bara beundra hur väl saker sköts i Sverige och i nordiska länder tvärtemot här i Spanien vart vi flyttade.

  Jag hade redan hunnit skaffa ett nytt ID hos polisen i Finland. På grund av att mitt försvunna ID
  går ut, och att jag har ett nytt , så ber jag er att klippa kortet och slänga det.
  Tusen , tusen tack för all er hjälp !

  Ritva

 • Hej Bagport!
  Hur många gånger har jag inte tänkt tanken -”Man borde säga tack”, men så blir det aldrig av.
  Men, så äntligen bättrade jag mig.
  Tusen tack för all hjälp, när jag glömde min ena dator vid säkerhetskontrollen Terminal 4.
  Ett mycket trevlig bemötande av kvinnan vid info disken, trots att ”mina” medresenärer före mig, inte var trevliga mot henne.
  Jag är full av beundran och tacksamhet.
  Mina varmaste hälsningar till alla som varit delaktiga till att jag fick tillbaka min dator.

  Tomas

 • Hittat och klart uthämtat hos er
  Toppen service tack

  Janne

 • Efter ett samtal med en Benjamin så måste jag säga följande. Maken till hjälpsam person möter man inte ofta. Varken IRL eller annorledes.
  All heder till medarbetare Benjamin alltså. Han gjorde absolut allt i sin makt för att lösa mitt problem.
  Stort tack för det.

  Stefan

 • Thank you bagport for housing my laptop for a couple of days after I accidentally left it at the security screening.

  The lady in the reception was helpful and polite. The price was a small fee to pay to get my item backThank you bagport for housing my laptop for a couple of days after I accidentally left it at the security screening.

  The lady in the reception was helpful and polite. The price was a small fee to pay to get my item back

  David

scrollToTop
Cookie settings